13 Şubat 2013 Çarşamba

Mantar Salatası



Bu salatayı geçen gün ablam Nevin Aksu misafirleri için yaptı. Özellikle böreklerin yanına çok yakışıyor. Ellerine sağlık ablacığım.



Malzelemeler :

1 paket mantar
2-3 parça limon tuzu yada limon suyu
ufak kornişon(salatalık turşusu) yaklaşık 15-20 adet
haşlanmış mısır(yarım kutu gibi)
1/2 demet dereotu
kırmızı biberli yeşil zeytin 10-15 adet
2 adet kırmızı biber
2 tatlı kaşığı kuru nane
tuz
biraz zeytinyağı

Hazırlanışı :

Tencereye biraz su koyup içine limon tuzu atın yada limon sıkın. Mantarları yıkayıp bütün olarak kaynayan limonlu suyun içine atın. 10 dakika orta ateşte kaynatın. Sakın yemek yapar gibi iyice pişirmeyin. 

Mantarları sudan geçirip iyice süzülmeleri için süzgeçe alın. Bir kaseye, yıkayıp uzunlamasına dörde bölüp minik minik dilimlediğiniz kornişonları koyun.Mısırları sudan geçirip onları da ekleyin. Dereotunu yıkayıp doğrayıp ilave edin. Kırmızı biberli yeşil zeytinleri de doğrayın. Kırmızı biberi de dörde bölüp onları da minik minik doğrayın. 

İyice süzülen mantarları da küçük küçük doğrayıp kaseye koyun. Kuru nane,tuz ve zeytin yağını da ilave edip hepsini güzelce karıştırıp tadını ayarlayın. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...