23 Şubat 2013 Cumartesi

Mercimekli Köfte Tarifi(Kırmızı Mercimekli Köfte Tarifi)



Herkesin damak tadına hitap eden, çay yanına misafirlerinize ikram edilebilecek bir lezzet.


Malzemeler :

2 su bardağı kırmızı mercimek
tuz
4 bardak su
1,5 su bardağı ince bulgur

2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı kimyon(tepeleme olmasın)
6-7 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz

2 çorba kaşığı tepeleme margarin
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tepeleme domates salçası
1 tatlı kaşığı tepeleme tatlı biber salçası(isteğe bağlı)
2 diş iri sarımsak
1 adet kuru soğan
biraz kıvırcık yada marul yaprağı

Hazırlanışı :

Teflon tencereye kırmızı mercimekleri yıkayıp koyun üzerine tuz atın ve 4 bardak su koyup tencerenin kapağını kapatıp altı çok kısık olarak pişirin.(hemen hemen kahve yapar gibi kısık olsun.)

3-4 dakika da bir mercimekleri karıştırıp tekrar tencerenin ağzını kapatın. Altı kısık olarak piştiği için suyunu çekene kadar mercimekler pişmiş olacak. Suyu çok az kalınca ince bulgurları döküp mercimekler le iyice karıştırın ve pilav demler gibi tencerenin ağzına peçete koyup kapağını sıkıca kapatın.

Teflon tavaya margarin ve biraz sıvı yağ koyun. Soğanları çok minik minik doğrayıp tavaya ilave edip kavurun. Salçayı ve 2 iri diş sarımsağı da içine rendeleyip onları da kavurun. Altını kapatın.

Yoğurma kabına yada yoğurma tepsisine demlenen mercimekleri koyun ve üzerine kavurduğunuz salçalı soğanı da ilave edip yoğurun. Biraz tuz,pul biber, çok az zeytin yağı, kimyonu ilave edin ve üzerlerine biraz limon sıkın. Tekrar yoğurun.

Maydanozları ve taze soğanları yıkayıp minik minik doğrayın ve mercimeklere ilave edin. Tadını ayarlayın, limonu yada tuzu az ise biraz daha ilave edin. 

Servis tabağına kıvırcık yada marul yaprakları koyup üzerine köfte şekli verdiğiniz mercimekleri diziniz. Soğuyunca limon ve kıvırcık yapraklarıyla servis yapınız. Afiyet olsun.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...