3 Şubat 2013 Pazar

Ekler Pasta








Malzemeler :

1,5 su bardağı su
yarım paket margarin
6 yumurta
1 çay kaşığı şeker
2 su bardağı un
1 fiske tuz


İç Kreması :

1lt.süt 
2 yumurta
6 yemek kaşığı buğday nişastası
6 yemek kaşığı un
100gr. margarin
1 su bardağı şeker
1 limon kabuğu rendesi

Sosu İçin :

1 paket sıvı krema(200ml)
200gr.bitter çikolata


Hazırlanışı :

Suyu,margarini,şekeri ve tuzu teflon tencereye koyup altını açın. Kaynamaya başlayınca çırpma teliyle karıştırarak unu yavaş yavaş ilave ediniz.Pişene kadar devamlı karıştırın ve altını kapatınız.Soğumasını bekleyiniz.

Hamur soğuduktan sonra mikser kabına alıp yumurtaları teker teker yedirerek çırpınız. Krema torbasına doldurup yağlı kağıt serilmiş tepsiye 10 cm. civarı uzunluklarda sıkın ve geri dönün.Yani çift kat yapmış olacaksınız. Ama daha küçük yada daha büyük yapabilirsiniz.Arzunuza kalmış. Hamurun kenarları yada üzeri bozuk olursa elinizi ıslatıp düzeltin.

Fırını 180 dereceye getirip 15 dakika ısıtın ve hamurları fırına verip turbo da 35 dakika civarı pişirin.Altı ve üstü pembeleşecek. Pişerken fırının kapağını kesinlikle açmayınız, hatta piştikten sonra fırını kapatınız ve hamurları fırından çıkarmadan  15-20 dakika bekletiniz öyle çıkartınız.

Hamurlar pişerken ve piştikten sonraki zamanda fırının kapağını açarsanız muhakkak çökme yapacaktır.

İç kreması için yumurtayı, buğday nişastasını,unu ve şekeri teflon bir tencereye alın çırpma teli ile karıştırın. Ateşin altını açın sütü yavaş yavaş ilave edin, yağı ilave edin, bu arada çırpmaya devam edin ve göz göz olunca altını kapatın.  İçine limon kabuğu rendesi ekleyin.Kenara alın soğusun. Soğuyunca blendra çekin.

Sosu için teflon tavaya kremayı koyun ve kaynayana kadar karıştırın hafif kaynamaya çıkar çıkmaz çikolataları atıp altını kapatın ve devamlı karıştırarak çikolataların eriyip kremaya karışmasını sağlayın. Arada bir karıştırarak soğutun.(çok soğumayacak ılık olacak)

Fırından çıkarttığınız ve soğuyan ekleri bir tarafından uzunlamasına kesin ve içine kaşık yardımıyla bolca krema koyun ve üst tarafını ılık sosa batırın. Buzdolabında soğuttuktan sonra üzerini fıstıkla süsleyin.

Bu tarifi buzdolabında bir gün bekletip öyle servis yaparsanız tadı çok daha güzel olur . Afiyet olsun







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...