16 Şubat 2013 Cumartesi

Fava






Malzemeler :

500 gr. iç bakla
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
1/2 demet dereotu


Hazırlanışı :

İç baklaları akşamdan suya koyup sabaha kadar bekletiniz. 
Soğanı sıvı yağla kavurup baklaları,tuzu ve şekeri ilave ediniz. Biraz karıştırıp üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyunuz.Kaynamaya çıkınca altını kısıp kısık ateşte pişirin.

Pişip pişmediğini kontrol ediniz,suyu az gelirse çok az daha sıcak su ilave ediniz.Suyunu tamamen çekmeden altını kapatıp blendra çekiniz. İçine dereotunu küçük küçük doğrayıp karıştırınız. 

Borcama döküp soğuyunca kare yada baklava şeklinde dilimleyerek servis yapınız. Afiyet olsun.

Not : Servis yaparken isterseniz üzerine limon sıkabilir yada taze sarımsakla yiyebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...