19 Şubat 2013 Salı

Dereotlu Arpa Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır




Bu pilavı daha önce hiç yapmadıysanız muhakkak tavsiye ederim. Oldukça lezzetli ve hafif bir pilav oluyor. Özellikle hamilelere pirinç pilavı ve bulgur pilavı ağır gelebilir ama şehriye pilavı hafif olduğu için rahatsız olmadan yiyebilirler.







Malzemeler :

2 su bardağı arpa şehriye
4 su bardağı sıcak su
1/2 demet dereotu
tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı




Hazırlanışı :

Teflon tencereye sıvı yağ dökünüz ve arpa şehriyeleri koyup renkleri biraz dönene kadar kavurunuz.(kahverengi olmasın sadece biraz koyulaşsın).

Tereyağını ekleyip bir dakika daha kavurunuz.

2 bardak arpa şehriye için 4 bardak sıcak su koyunuz,tuzunu atıp tadını ayarlayınız. Altını biraz kısıp suyunu çekene kadar pişiriniz.

Dereotlarını minik minik doğrayıp pilavın üzerini kaplayınız ya da direkt pilavla karıştırınız.

Tencerenin ağzına havlu kağıt koyup tencerenin kapağını kapatınız. 30 dakika civarı demlenmesi için bekleyiniz.

Servis yapacağınız zaman güzelce karıştırıp öyle ikram ediniz. Afiyet olsun.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...