26 Şubat 2013 Salı

Elmalı Kurabiye Tarifi














 Malzemeler :

250 gr. oda ısısında margarin
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
6 su bardağı elenmiş un

İç Malzemeler :

4 elma
3 çorba kaşığı toz şeker
tepeleme bir çay kaşığı tarçın
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Hazırlanışı :

Tavaya 4 elmayı rendeleyin ve toz şekerleri koyup elmalar suyunu çekene kadar karıştırarak kavurun(yaklaşık 10 dakika da suyunu çekmiş oluyorlar). Elmalar suyunu çekince 2-3 dakika daha kavurup altını kapatınız. İçine tarçın ve cevizi ilave edip karıştırınız. Kenara alın soğusun.

Yoğurma kabına oda ısısında margarin,yumurta,pudra şekeri, sıvı yağ,yoğurt,vanilya,elenmiş kabartma tozu ve elenmiş unu koyunuz. Hepsini yoğurunuz. Hamurun üzerini kapatıp 20 dakika dinlendiriniz (vaktiniz yoksa hemen yapabilirsiniz, şayet hava sıcaksa ve hamura şekil vermekte zorlanırsanız plastik yayvan bir kaba koyup buzlukta 10 dakika kadar bekletirseniz hamur sertleşeceğinden daha kolay şekil verebilirsiniz.)

Bu kurabiyenin bir çok şekli var,ben iki şeklini vereceğim diğer bir şekilleri video'da izleyebilirsiniz. Birincisi, elinize bir miktar hamur alıp nescafe tabağı büyüklüğünde yarım santim kalınlığında açıp hamurun üzerine bir tabak kapatın ve mantı kesme bıçağıyla kesin (mantı kesme bıçağı yoksa herhangi bir bıçakla kesebilirsiniz) Dörde bölün ve her parçasının geniş tarafına iç koyup hafifçe sarınız.

İkincisi, cevizden biraz daha küçük bir parça alıp yuvarlayın ve hafifçe açın. 4-5 tane kesik yapıp iç malzeme koyun ve rulo yapıp hafifçe ay şekli veriniz.

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Fırını 180 derecede 15 dakika ön ısıtma yapın ve tepsiyi fırına verip turboda 25 dakika civarı  pişiriniz. İki tepsi kurabiye çıktığı için turbo da pişirmeye dikkat ediniz.

Fırınların pişirme süresi her fırına göre farklılık gösterdiği için kontrol ederek pişiriniz. (Altları ve üstleri kızaracak ama çok değil, yani renkleri biraz açık kalmalı)

Kurabiyeler soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyip servis ediniz. Afiyet olsun.

Not: İç malzemesi elma türünden yapılan kurabiyeleri kapalı kaplarda muhafaza ederseniz hemen yumuşayacağından, ağzı açık bir kapta üzerine peçete örterek muhafaza edebilirsiniz.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...