4 Şubat 2013 Pazartesi

Milföy Pasta





Çıtır çıtır ağızda dağılan harika bir tat. Muhakkak deneyin.


Malzemeler :

2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 kahve fincanından bir parmak eksik toz şeker
1/2 kahve fincanı mısır yada buğday nişastası
250ml. süt
Yarım paket vanilya
3 adet uzun(dikdörtgen) milföy 



Üzeri İçin :

Biraz pudra şekeri
Çok az fıstık


Hazırlanışı :

Sütü ocağa koyun kaynasın. Bu arada yumurta sarılarını bir kaba alın içine şekeri ilave edip çırpın. Unu ve nişastayı ve vanilyayı da ilave edip tekrar çırpın,sert bir kıvam olsun.

Kaynayan sütü yavaş yavaş yumurtalı karışıma ilave ederek yedirin ve sonra hepsini birden sütü kaynattığınız teflon tencereye dökün ve tekrar ocağa koyup,hızlı hızlı karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirin. Kenara alın soğusun.

Soğuduktan sonra blendra çekip biraz buzdolabında bekletin ki krema kendine gelsin.

Buzluktan çıkarttığınız milföyleri 5-10 dakika civarı bekletin, biraz yumuşayacak. Her bir milföyü ekmek kesme tahtasının üzerinde dört eşit parçaya ayırın ve çatalla üzerlerine delikler açın.Çatalın uçları milföyü delip tahtaya değecek. Yaklaşık altı defa çatalı batırabilirsiniz.

Tepsiye yağlı kağıt serin ve üzerinde çatalla delikler açtığınız
milföyleri yerleştiriniz. Turbo da 180 derecede 35 dakika civarı pişiriniz.(pişme süresi fırına göre değişiklik gösterebelir).

Fırından çıkartır çıkartmaz elinize bir parça havlu kağıt alıp üzerlerine çok hafif bastırın ki milföylerin üzeri düzgün dursun yoksa üzerleri bombeli durur.

Soğuyan milföyün bir tanesini alıp üzerine bıçakla krema koyun ve ikinci milföy parçasını kremanın üzerine koyup onunda üzerine krema koyun ve üçüncü parçayı da onun üzerine koyun ama üçüncü parçanın üzerine krema koymayın sadece pudra şekeri eleyin. Ortasına çok az fıstık serpebilirsiniz. Yani üç kat milföy arası iki kat krema oluyor.

Üç katlı milföyü yemek zor oluyorsa iki katlı yapabilirsiniz. Yine birinci katın üzerine krema koyarsınız ve ikinci parça milföyü kremanın üzerine koyup tekrar krema koymadan sadece pudra şekeri eleyebilirsiniz.

Milföy pastasına buzdolabında biraz beklettikten sonra servis yapınız. Afiyet olsun.

Üç katlı yaparsanız 4 adet milföy pastası çıkıyor ama iki katlı yaparsanız 6 adet milföy pastası çıkar.

(Birinci resimde milföye bastırmadım bombeli milföy oldu ama ikinci resimde sıcakken milföyün üzerine hafifçe bastırdım üzeri düz oldu. Hangisi hoşunuza giderse o şekilde yapın.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...