18 Şubat 2013 Pazartesi

Gelin Tatlısı




Ülkü hanımın tatlılarından biri daha. Çok güzel olmuştu. İrmikli tatlı sevenler için güzel bir tarif. Ellerine sağlık.


Malzemeler :

1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 çay bardağı ılık süt
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1/2 su bardağı irmik
1 portakal kabuğu rendesi

İçi Malzemeleri :

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın

Şerbeti İçin :

3,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı :

Önce şerbetini yapın. Şekeri,suyu ve limon suyunu tencere koyun altını açın ve şeker eriyene kadar karıştırın sonra bir daha karıştırmayın. Kaynamaya çıkınca altını kısıp 10-15 dakika daha kaynatın. Altını kapatıp soğumaya bırakın.

Ceviz ve tarçını bir kasede karıştırın.

Hamur yoğurma kabına sıvı yağı,eritilmiş margarini,ılık sütü, portakal kabuğu rendesini ve irmiği koyun.Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip yoğurun.

Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp elinizin içinde açın.Tarçınlı cevizden biraz koyup iki kenarını yukarıda birleştirin. Yağlanmış tepsiye dizin.

Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede altı ve üzeri kızarana kadar pişirin.Tatlıyı fırından çıkarır çıkarmaz şerbetini soğuk olarak dökün. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...